Contact 

telefoonnr.: 0031-614189197

email: Looyester@gmail.com

 Ik ben Hanna Looye, illustratrice, schilder, docent.

 

Verhalen vertellen en beelden maken is mijn passie. Mijn eerste opleidingen waren culturele antropologie en geschiedenis, waar ik alles over verhalen leerde. Mijn creativiteit in tekenen en schilderen, die ik van jongs af aan koesterde, won het van de woorden op papier, waardoor ik na de universiteit een droom uit liet komen: teken- en schilderles volgen aan de kunstacademie. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en heb me bekwaamd in inkt, aquarel en digitaal schilderen met Adobe Photoshop. 

 Ik verwonder me elke dag over de schoonheid van de kleine dingen en momenten in het leven. Die leg ik graag vast door er tekeningen, strips of schilderijen van te maken. Daarmee maak ik de schoonheid en vaak ook de ontroering en humor van die kleine dingen of momenten zichtbaar. Om het vervolgens op te hangen, een kaart van te maken, een flyer, poster of muurschildering. Dit doe ik graag in opdracht.

Mijn dagelijks leven speelt zich af in Bakkum, met mijn man en twee kinderen. In mijn eigen werk zie je hen regelmatig terug.

Ik vertel ook graag mijn verhaal over wat ik weet over tekenen en schilderen door les te geven aan allerlei leeftijden.

Teken- en schilderles

Ik geef teken- en schilderles aan volwassen en kinderen. Op scholen of in ander groepsverband of individueel. In de lessen leer ik deelnemers om goed te kijken. Ik leer deelnemers om de de vertaling te maken van 3D of je fantasie (bij strips) naar 2D. Wat we in ons hoofd hebben om te gaan tekenen of schilderen is vaak heel anders dan hoe het er echt uitziet. Daarnaast leg ik graag uit wat het mechanisme is achter tekenen: hoe bouw je een tekening op, hoe teken je een persoon, een compositie, hoe werk je met donker en licht, kleur. Zoals je een zin opbouwt, maar dan met beeld. Vervolgens leer ik welke technieken er zijn en hoe je die al doende zelf kunt maken. Wat is het resultaat met potlood, met pen, met kwast, met verschillende soorten verf?

De focus verschilt per lesgroep. Met kinderen ga ik meer spelenderwijs aan de slag dan met volwassenen. Volwassenen kunnen langer hun aandacht en concentratie aanhouden en leg ik de lat hoger. Ik vind het belangrijk dat er na deelname het gevoel heerst dat er echt iets geleerd is. 

Spelenderwijs het gevoel krijgen hoe je iets moois neer kunnen zetten.”

Interesse in een les of lessenserie ? Neem contact met mij op. 

Telefoonnr. 0031-614189197

email: Looyester@gmail.com