Selecteer een pagina

Contact 

telefoonnr.: 0031-614189197

email: Looyester@gmail.com

 Ik ben Hanna Looye, illustratrice, schilder, docent.

Verhalen vertellen en beelden maken is mijn passie.

Mijn eerste opleidingen waren culturele antropologie en geschiedenis, waar ik alles over verhalen leerde. Mijn creativiteit in tekenen en schilderen, die ik van jongs af aan koesterde, won het van de woorden op papier, waardoor ik na de universiteit een droom uit liet komen: teken- en schilderles volgen aan de kunstacademie. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en heb me bekwaamd in inkt, aquarel en digitaal schilderen met Adobe Photoshop. 

Naast de illustraties, die in opdracht worden gemaakt, maak ik schilderijen en cartoons voor mijn eigen vermaak en die van anderen. In mijn vrije werk probeer ik met name dingen te laten zien die gebeuren in het dagelijks leven en de wonder en humor die ik daar in vindt.

Schilderijen en Prenten

Als je een origineel of een kunstprent wil kopen dan kan dat.

De kunstprenten zijn 20 bij 20 cm groot en worden hoog kwalitatief gedrukt op 160 grams aquarelpapier. Een prent kost 15,- 

De prijs van een origineel schilderij of cartoon hangt af van de grote van het werk.

Teken- en schilderles

Ik geef teken- en schilderles aan volwassen en kinderen. Op scholen of in ander groepsverband of individueel. In de lessen leer ik deelnemers om goed te kijken. Daarnaast leg ik graag uit wat het mechanisme is achter tekenen: hoe bouw je een tekening op, hoe teken je een persoon, een compositie, hoe werk je met donker en licht, kleur. Zoals je een zin opbouwt, maar dan met beeld. Vervolgens leer ik welke technieken er zijn en hoe je die al doende zelf kunt maken. Wat is het resultaat met potlood, met pen, met kwast, met verschillende soorten verf?

De focus verschilt per lesgroep. Met kinderen ga ik meer spelenderwijs aan de slag dan met volwassenen. Volwassenen kunnen langer hun aandacht en concentratie aanhouden en leg ik de lat hoger. Ik vind het belangrijk dat er na deelname het gevoel heerst dat er echt iets geleerd is. 

Spelenderwijs het gevoel krijgen hoe je iets moois neer kunnen zetten.”

Interesse in een les of lessenserie ? Neem contact met mij op. 

Telefoonnr. 0031-614189197

email: Looyester@gmail.com